top of page
Individual Patient (IP) appliance - sloltjes beugel

 

De enige slotjesbeugel OP DE WERELD die ECHT op MAAT is gemaakt!

 

Wij hebben ruime ervaring in het uitvoeren van orthodontische behandelingen.

Bij deze behandelmethode in de tandheelkunde, die wij al sinds 2000 toepassen, worden tanden en kaken op een dusdanige wijze gereguleerd, zodat het geheel weer goed op en in elkaar past.Uiteraard krijgt u daarbij ook een mooier gebit als alles goed in elkaar past.

 

Beugels bestaan er in allerlei soorten. Wat het beste voor u is hoeft nog niet het beste voor een ander te zijn. Wat wij hiermee bedoelen is dat ieder individu bijzonder en speciaal is. Omdat dit het geval is, dient eerst een uitvoerig onderzoek plaats te vinden, alvorens wij over kunnen gaan tot plaatsen van welke beugel dan ook.

Na verwerken van de onderzoeksgegevens wordt er een behandelplan opgesteld en uiteraard wordt dit met u besproken in een volgende bezoek. Tevens krijgt u een gespecificeerde begroting overhandigd.

ORTHODONTIE

Set up - onderzoeksfase

 

Hiernaast ziet u een voorbeeld van een setup van gegevens die wij verzamelen en waaruit wij vervolgens een behandelplan voor u opstellen die het beste bij u past.

Wij leggen u dit graag uit indien u nadere vragen hebt.

Over het algemeen krijgen patiënten een verwijzing van hun tandarts, maar u kunt ook op eigen initiatief een afspraak maken.

 

clearcorrect BEAUDENT.jpg
Invisible Aligner Orthodontics by BeauDe
Clear Aligner - doorzichtige beugel (3D-ortho)

 

Wij bieden u als alternatief voor de kwalitatief hoogwaardige 'IP-slotjes beugel' een evenzo kwalitatief superieure doorzichtige beugel. Na vele jaren van onderzoek en ontwikkeling kunnen wij u met enige trots de beste tranparante beugel aanbieden.

 

Superieur t.o.v. concurrenten als Invisalign kunnen wij zelfs 5 jaar garantie(*) bieden op ClearCorrect®(*) doorzichtige beugels. Deze volledig 3D-digitaal ontworpen oplossing worden volledig individueel ontworpen.

Daarnaast zijn ze transparanter en krijgt u meestal elke 14 dagen 2 nieuwe correctie hoesjes met oplopende kracht (de meeste concurrenten bieden slechts 1 hoesje per maand die al vaak vies wordt na 10 dagen!). Ze zorgen voor meer comfort en betere verplaatsing. Bekende samenstelling van materialen en daardoor vrijwel geen kans op allergie (concurrenten weigeren samentelling vrij te geven).

 

Tandarts Muradin is officieel gecertificeerd voor toepassing van de ClearCorrect®,  eCligner® en AirSmile® systemen.

Met zijn meer dan 25 jaar ervaring en de constante wisselwerking met het onderzoeksteam van deze producenten wordt de kwaliteit van toepassing van deze systemen gewaarborgd gedurende het HELE behandeltraject.

Deze 3D-doorzichtige beugels zijn een cosmetisch verantwoorde methode om op kwalitatief hoogwaardige wijze gebitselementen te reguleren. Middels een vooronderzoek, net als bij de start van elke orthodontische behandeling, wordt een behandelplan met bijbehorende kosten begroting opgesteld.

 

Bij 3D-doorzichtige beugels kunnen we u het eindresultaat VOOR aanvang van de behandeling tonen! Dat is mogelijk door de 3D-beeldverwerking van deze systemen. ECHTE KLASSE!

 

Makkelijk in onderhoud en u kunt uw eigen gebit normaal flossen en poetsen. 3D-doorzichtige beugels staan voor een echt cosmetische orthodontische behandeling.

Implantaten

 

Implantaten zijn eigenlijk "kunstwortels". Als u nog een eigen wortel heeft kan daar doorgaans een kroon op gemaakt worden. Er zijn echter genoeg omstandigheden dat de wortel niet meer bruikbaar is of gewoon verloren is gegaan. Soms is een tand niet eens aangelegd en dan heeft u de tand dus ook nooit gehad.

 

Links: een eigen wortel met daarop een kroon.

Midden: een implantaat met daarop een kroon.

Rechts: dit is over het algemeen de samenstelling; eerst het implantaat, dan een verbindingsstuk en dan de kroon er boven op.

 

Implantaten kunnen u een nieuwe kans bieden voor optimaal kauw-comfort en zelfvertrouwen. Wij bieden ook volledig metaal-vrije implantaten (Zirconium) aan voor de veeleisende patiënt.

 

CBCT - ct-scans (Kew-dossier)

 

Met behulp van onze conebeam ct-scans kunnen wij u 3D high tech diagnostiek aanbieden. Voor nog nauwkeuriger onderzoek in algemene zin en / of nauwkeurigere plaatsing van implantaten. Toepassingen blijven zich uitbreiden door steeds verdere technische innovaties.

     

Het aanbrengen van een implantaat is een secuur werk. Een goede planning en voorbereiding is de sleutel tot een succesvolle behandeling. Juist op dit punt wordt vaak erg gemakkelijk over gedaan. Ook door veel collega's zowel in binnen- als buitenland. Laat u dus niet zomaar verleiden tot een snoepreisje in een warm land of een goedkoop product elders. U komt vaak van een koude kermis weer thuis.

 

Wij besteden veel aandacht aan de voorbereiding. Naast uw algemene gezondheid, verscheidene röntgenfoto's, gebitsmodellen, wordt ook uw tandvlees onderzocht en in kaart gebracht. Al deze gegevens geven ons de nodige informatie om tot een goed behandelplan te komen.

 

Guided (geleide) 3D implantaat plaatsing

 

Sinds 2005 maken wij gebruik van een belangerijke innovatie. Toepassing van implantaten was nog nooit zo voorspelbaar! CT-gestuurde implantaat planning en plaatsing door speciale software. In onze kliniek maken wij gebruik van deze kostbare en geavanceerde software om CT-scans, te converteren naar 3D-beelden. Alles onder één dak. Ook de CT-scans worden door ons zelf gemaakt.

 

Enkele toepassingen

 

Enkeltandsvervanging, kleine bruggen, maar ook grote of volledige bruggen behoen tot de mogelijkheden.

 

 

Daarnaast ook de overkappimksprotheses (klik-prothese), die veelal (indien u al tandeloos bent) nagenoeg volledig wordt vergoed door uw zorgverzekeraar (-2022).

Maak gebruik van deze regeling zolang dat nog mogelijk is. Wij doen de aanvraag bij de zorgverzekeraar en verzorgen de rest. U hoeft zich slechts te melden.

 

 

 

 

 

 

All-on-4 (teeth in one day) vaste brug op 4 impl. 

 

Let op! Dit is GÉÉN uitneembare 'klik-prothese', maar een VASTE BRUG!

Alle tanden en kiezen (indien niet meer te behouden) in ÉÉN DAG er uit en DEZELFDE DAG weer VASTE TANDEN EN KIEZEN!

Heeft u geen tanden meer, maar een prothese en zoekt u naar een openbaring en mag het wat kosten? Wilt u een nieuwe fase in uw leven met het comfort van vaste tanden?

'Vechten' uw kinderen om de erfenis? Reden genoeg om uw leven naar een hoger niveau te tillen. Dan is dit concept voor u een beste oplossing.

Maakt u een afspraak voor een consult en bespreek de mogelijkheden

 

All-on-4 by BeauDent 2.jpg

IMPLANTOLOGIE

Onze werkwijze is mede gebasseerd op 2 stellingen;

 

"Meten is weten" en "Gissen is missen".

Vooral voor de implantologie geldt dat uitgebreid onderzoek en planning de basis vormen voor een succesvolle behandeling.

Nadat in overleg met u is vastgesteld wat de realiseerbare wensen zijn, wordt uw tandvlees gescreend, worden rontgenfoto's vervaardigd, studiemodellen gemaakt en d.m.v. mondfotografie de beginsituatie vastgelegd.

Uit deze verzameling van gegevens wordt een plan gemaakt met begroting, die in overleg met u wordt uitgevoerd.

Wat is Laser?

 

LASER produceert energie in de vorm van licht.

L (light) A (amplification by) S (stimulated) E (emission of) R (radiation)

 

De meeste lasers, inclusief tandheelkundige en medische lasers, zijn speciaal ontworpen zodat deze de omringende structuren en weefsels niet beschadigen en / of onnodig veranderen.

Dagelijks worden er varianten van lasers in uw omgeving gebruikt, zoals toegepast in de barcode bij de kassa van de supermarkt of in de cd/dvd-speler.

 

De door ons toegepaste geavanceerde 'harde' lasers kunnen bot, glazuur of andere harde structuren verwijderen, maar ook 'zachte' structuren zoals tandvlees, lipbandjes e.d. kunnen worden bewerkt.

 

Met enige trots maken wij kenbaar dat wij sinds 2009 de beste laser combinatie van de wereld in onze praktijken hebben geïntroduceerd.

 

Tandarts Muradin (M.Sc.) is geschoold in de laser tandheelkunde op de RWTH (Universiteit van Aachen) en het AALZ (Aachen Dental Laser Centre). Erkend door EMDOLA (European Master Degree in Oral Laser Application).

["als je een vliegtuig kunt kopen, maakt dat je nog géén piloot"; zij een wijze man.

Zo is dat ook het geval met een kostbaar laser apparaat.]

 

Welke Lasers en waarvoor?

 

Wij maken gebruik van 4 lasers; Er:YAG, Nd:YAG, Diode en Diagnodent-Diode.

LASER behandelingen kunnen een enorme verbetering opleveren t.o.v. conventionele behandelingen zoals, minder gevoeligheid / extreem nauwkeurig / minder opoffering van gezond (tand)weefsel / snellere wondgenezing etc.

 

· Chirurgische ingrepen aan het tandvlees uitvoeren met uitzonderlijke precisie en

   soms zelfs zonder verdoving.

· Gevoelloos maken van die vervelende gevoelige tandhalzen.

    - géén spoelmiddeltjes en speciale tandpasta's meer nodig -

· Tandbederf behandelen zonder "boren" en zonder "piepend" geluid v.d. boor.

· Steriel maken van oppervlakten. Bijvoorbeeld onder een vulling of bij een 

  chirurgische ingreep.

· Het steriel maken van tandvleespockets en zenuwkanalen.

· Vroegtijdige opsporing van tandbederf.

· Permanent ontharen en andere verjongende huidbehandelingen uitvoeren.

 

LASER M.b.v. laser gestuurde apparatuur voortijdig opsporen van gaatjes, voordat deze uitgroeien naar grote (courtesy by KaVo - GmbH).

 

 

 

 

 

LASER M.b.v. laser de meest volledige desinfectie bereiken van de wortel / zenuwkanalen [TET TwinLight™ Endodontic Treatment (TET) en Photon Induced Photoacoustic Streaming (PIPS®) (courtesy by Fotona).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LASER M.b.v. laser en ZONDER ANTIBIOTICA, een 100% bacterievrije pocket te krijgen. EmunDo PDT + onze speciale laser zorgt hiervoor. Geen enkele parodontoloog in Nederland kan dat op dit moment (1/1/2012!) met de huidige middelen voor elkaar krijgen (courtesy by ARC laser).

 

 

 

 

 

 

 

 

LASER Een mooie toepassing is ook het zogenaamd 'depigmenteren' van het tandvlees met laser:

 

LASER

Welke voordelen?

 

Het grote voordeel van laserbehandelingen zit hem vooral in het feit dat de Laserbehandelingen nagenoeg pijnloos (verdoven is in veel gevallen niet of minder nodig!), snel en extreem nauwkeurig zijn.

Ook is een sneller wondherstel met vrijwel geen zwelling, nabloeding of pijn waar te nemen. Verder zijn er nog een aantal toekomstige toepassingen die deze Hightech apparatuur met zich meebrengt, maar die voorlopig buiten het kader van deze info vallen.

KRONEN IN 1 DAG (3D-kronen / inlays)

 

CEREC kronen (en vullingen) worden volledig met behulp van computertechniek vervaardigd. Het CEREC - PrimeScan systeem bestaat uit een digitale camera, speciale 3D software en een computergestuurd slijpapparaat dat uit een hoogwaardig en superhard porselein de ontworpen kroon freest. Niet elke Cerec-kroon die op de markt circuleert heeft dezelfde kwaliteit. Wij passen meerdere porseleinsoorten toe, maar de beste kwaliteit is de e.Max welke na het slijpen in een computergestuurde oven gaat voor verkrijging van maximale hardheid. Wij geven hier 10 jaar garantie op!
Het grote voordeel van de CEREC kroon is dat wij deze in één bezoek of op dezelfde dag kunnen maken.

 • GEEN noodkroon nodig

 • GEEN kleiafdruk nodig

 • METAAL-vrij en biologisch verantwoord

CEREC - PrimeScan

MICROSCOOP

 

Sommige behandelingen maken het noodzakelijk een microscoop toe te passen.

Veelal gebruikt bij zenuwbehandelingen of laser toepassingen, maar wordt door ons toegepast waar nodig.

Op de rechter afbeelding is te zien hoe wij een reparatie uitvoeren aan een gebroken opbouw in de binnenkant van een implantaat.

MICROSCOOP

"NightLase" 

 

Snurken is een zagend, ruisend of ronkend geluid dat uit de keel komt.

Snurken komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen: bijna de helft van de mannen snurkt weleens, tegen een kwart van de vrouwen.

 

Snurken kan door de snurker, door de partner en soms zelfs door de buren als irritant worden ervaren.

Naast deze irritatie kan de snurker door een slechte nachtrust en slaaptekort verschijnselen van; vermoeidheid, concentratieverlies, hoofdpijn en dysfunctie i.h. dagelijks leven vertonen.

 

Een ernstige bijkomstigheid van het snurken is apneu.

Apneu wordt beschreven als: 'complete afwezigheid van een luchtstroom door de mond of de neus, langer dan 10 sec. De mate waarin de bovenste luchtweg wordt afgesloten bepaalt de ernst van de afwijking.

Via een KNO-arts en een slaapcentrum kan de ernst worden onderzocht en worden vastgesteld. 

 

Er zijn veel middeltjes en apparaten op de markt, met nogal wat ongemakken.

De meeste apparaten die in de de mond worden toegepast moeten de hele nacht worden ingehouden. Dit vindt niet iedereen even prettig. Bovendien kunnen soms tanden verplaatsen, vooral als patiënt voorheen al eens een orthodontische behandeling hebben gehad. 

NightLase werkt totaal anders:

De NightLase-behandeling pakt de oorzaak van het probleem aan om een ​​remedie tegen snurken te vinden. Het is een niet-invasieve behandeling en maakt gebruik van een niet-ablatieve laser om het weefsel aan de achterkant van uw mond strakker te maken. Dit zal ook de productie van collageen in het gebied verhogen, waardoor zelfherstel wordt bevorderd en de achterkant van uw keel als het ware samentrekt.

De Fotona laser optimaliseert de lengte van de laserpuls, waardoor warmte veilig in het mondslijmvliesweefsel kan doordringen (dit is zeer uniek en alleen het Fotona Lasersysteem heeft deze optie wereldwijd beschikbaar). Deze behandelingen zijn zacht genoeg om in de mond te worden gebruikt, maar sterk genoeg om klinisch effectieve penetratie te bieden.

Hierdoor ontstaat een veel betere ondersteuning van de luchtwegen en huig waar het snurken vandaan komt. Met de grotere luchtwegen kan bij elke ademhaling meer zuurstof worden aangezogen, waardoor het snurken aanzienlijk wordt verminderd.

 

Hoe gaan we te werk?

Er worden röntgenfoto's gemaakt, gegevens verzameld en een plan van aanpak wordt met u besproken.

Tandarts Muradin is officieel gecertificeerd voor het uitvoeren van NightLase behandelingen.

In Nederland wordt deze hoogstaande innovatieve behandeling niet vergoed door de zorgverzekeraar. In de V.S., Duitsland en veel andere landen wordt deze behandeling al jaren aangeboden.

NightLase WS2.jpg
NightLase WS3.jpg

SNURKPROBLEEM

NightLase WS4.jpg
LUMINEERS - ultradunne porseleinen schildjes
 

Wij bieden u "Laser assisted Lumineers" aan uit Amerika!

Door speciale Laser behandeling van uw tandoppervlak en ZONDER verlies van eigen

tandweefsel wordt een oersterke en stralende glimlach gecreëerd.

 

· GEEN of weinig verdoving

· GEEN verlies van eigen tandweefsel

· GEEN noodvoorziening

· GEEN verkleuring

 

Lumineers zijn uiterst ultra dunne, harde keramische schildjes die op uw bestaande tanden op speciale wijze worden vastgeplakt.

Deze oersterke en kleurvaste voorzieningen geven u een "HollywoodSmile" die bijna

te mooi is om waar te zijn.

                          

Geen noodtanden en wegboren van uw eigen tanden!

In slechts 2 bezoeken kunt u uw glimlach tot uw visitekaartje maken.

Ervaar onze laser-assisted Lumineers.

 

Kosten mede afhankelijk van het aantal elementen die worden behandeld, maar als indicatie kunt u rekenen op een bedrag van rond de € 600,- per tand.

Hoe meer elementen er in één zitting worden behandeld, hoe lager de kosten worden.

LUMINEERS

VENEERS

Edelweiss nano-hybride Laser-assisted VENEERS
 
 • In 1 BEZOEK stralende tanden

 • Kosten zijn meer dan 50% minder dan van een kroon of porseleinen veneer

 • Weinig of geen verdoving nodig

 • Zonder afdrukken (‘happen’)

 • Weinig of zonder boren

 • Sterk, mooi en kleur stabiel door gelaserde oppervlak

Composiet Directe Veneers.jpg
Direct vervaardigde composiet-veneers (laser-assisted)
 
 • In 1 BEZOEK stralende tanden

 • Kosten zijn meer dan 80% minder dan van een kroon of porseleinen veneer

 • Zonder afdrukken (‘happen’)

 • Weinig boren

 • Mooi, Snel en degelijk oplossing voor de kleinere beurs

BOTOX & FILLERS

BOTOX
 

Er is heel veel bekent over Botox.

In essentie komt het er op neer dat Botox een medicament is wat de spierfunctie van een spier tijdelijk kan stillleggen.

 

Dit medicament is een eiwit dat wordt geproduceerd door een bacterie, clostridium botulinum. Het wordt door de medische industrie geïsoleerd en geschikt gemaakt voor gebruik bij mensen. Net zoals dat bijvoorbeeld gebeurt met het antibioticum penicilline, wat wordt geproduceerd door een schimmel.

 

Het is een volledig onschadelijk medicament dat ook volledig wordt afgebroken in het lichaam. De werking is tijdelijk en houdt zo'n 2-4 maanden aan.

 

Kaakspieren kunnen in bepaalde gevallen extreem zijn ontwikkeld. Dusdanig dat mensen hun tanden wegknarsen en regelmatig vullingen kapot knarsen.

Een knarsplaat (dit is een plaat van kunststof of silliconen, die 's nachts moet worden ingehouden) is een manier om bescherming tegen deze overmatige krachten te bieden.

Een betere oplossing in onze optiek is de toepassing van Botox.

De ervaring leert dat mensen een veel prettiger en relaxerender gevoel waarnemen in de kaken. Een knarsplaat is dan overbodig! Ook neemt op den duur het volume van de overactieve kaakspier af, waardoor minder brede kaken ontstaan.

PERIOSAFE / IMPLANTSAFE

PerioSafe ImplantSafe Enzyme TEST.jpg
periosafeB.jpg
PerioSafe
 

De PerioSafe enzym speekseltest kan vaststellen of u aanleg heeft om parodontitis / peri-implantitis te ontwikkelen. Parodontitis / peri-implantitis is een ontsteking die leidt tot verlies van steunweefstel (bindweefsel en bot) rond tanden en kiezen / implantaten. Parodontitis is één van de meest voorkomende ziekten onder de bevolking. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat parodontitis ook een ongunstige invloed kan hebben op de algemene gezondheid. Specifieke ziekten als diabetes, reuma en hart- en vaatproblemen kunnen verergerd worden door parodontitis. Ook miskramen komen vaker voor bij vrouwen met parodontitis.

Met behulp van de PerioSafe aMMP-8 speeksel / enzym test kan vastgesteld worden of iemand al dan niet positief is voor het enzym dat duidt op een actief afbraakproces. PerioSafe is een korte, pijnloze speekseltest van ongeveer 2 minuten. De testuitslag wordt digitaal geanalyseerd en is al na vijf minuten beschikbaar.

 

Voor het afnemen van deze test zijn een aantal voorwaarden. U mag 20 minuten voor de behandeling:
1. Niet uw tanden poetsen
2. Niet eten
3. Niet roken
4. Geen kauwgom kauwen

 

Wilt u ook weten of u een verhoogd risico heeft op parodontitis of peri-implantitis en dus op weefselafbraak rondom de tanden en kiezen? Vraag ons naar de PerioSafe speekseltest! OOK ALS U GÉÉN PATIENT BIJ ONS BENT, KUNT U HIER DE TEST LATEN UITVOEREN. De test wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed!

Link naar een filmpje: PerioSafe

GalvoSurge - 

GalvoSurge by Beaudent 1.jpg
GalvoSurge by Beaudent 2.jpg
GalvoSurge

Peri-implantitis is een van de grootste onopgeloste problemen in de implantologie en de verwachting is dat het aantal gevallen in de loop van de tijd zal toenemen.

Peri-implantaire ziekten zijn ontstekingsaandoeningen die de zachte en harde weefsels rond implantaten aantasten. Net als bij een natuurlijke tand kunnen zich bacteriën ophopen rondom het implantaat, onder de tandvleesrand. Dit tast de ondersteunende structuren van uw implantaat aan, veroorzaakt botverlies en leidt uiteindelijk tot verlies van uw implantaat / kroon / brug.

Behandeling voor peri-implantitis omvat meestal een combinatie van mechanische verwijdering van beschadigd weefsel en bacteriën en antimicrobiële therapie.

Het doel van deze behandelingsopties is decontaminatie van het weefsel rond het implantaat voordat de infectie zich verder verspreidt naar het kaakbot.

 

Oorzaken kunnen talrijk zijn en ook behandelingen zijn talrijk en met lage slagingspercentages, tot NU!

 

Peri-implantitis hoeft niet het falen van een implantaat te betekenen

Hoewel goede resultaten op de lange termijn moeilijk te bereiken zijn met de huidige reinigingsmethoden voor implantaten, biedt GalvoSurge een nieuwe aanpak. Het unieke werkingsmechanisme van GalvoSurge verwijdert biofilm volledig van elk titanium implantaatoppervlak door middel van elektrolyse.

QuickSleeper

Quicksleepr5 by BeauDent 1_edited.jpg
QuickSleeper5
 

Neemt u toch maar geen verdoving vanwege dat vervelende gevoel? Of de pijn bij injecteren? Of de lange naald? In deze praktijk kunnen wij u verdoven door middel van de Quicksleeper5, een echte innovatie in Nederland op het gebied van de verdoving bij de tandarts. 

De voordelen: een pijnarme verdoving, heel effectief en geen verdoofd gevoel in tong, wang of lippen. 

Hoe werkt het? De computergestuurde injectie zorgt ervoor dat er geen druk wordt opgebouwd, de druk veroorzaakt normaal de pijn. De rustige en langzame computergestuurde toediening zorgt voor een verdoving dicht bij de wortelpunt, waardoor de verdoving heel effectief is en alleen het gebied direct rond de kies is verdoofd. De verdoving werkt direct, werkt sneller uit dan de normale 2-4 uur en er kunnen meerdere tanden/kiezen per keer worden verdoofd. Ook ideaal bij kinderen. Vraag uw tandarts of u (en uw behandeling) in aanmerking komen voor deze manier van verdoven (helaas moeten we soms iemand teleurstellen). 

bottom of page